"Eduard has really instilled a love of music in my daughter and the lessons have already helped her in unexpected ways, beyond learning the actual instrument….Supporting a young child as they learn to play a musical instrument is one of the most rewarding journeys I have been on as a parent, and Eduard is wonderfully supportive of the parent’s role in the process”  Angie, Mare d’una alumne.

 

Ajudant a un alumne amb l'us general del seu cos mentres toca

Ajudant a un alumne amb l'us general del seu cos mentres toca

La meva missió com a professor és acompanyar els alumnes en descobrir i desenvolupar el seu potencial com a persones a través de la música . Considero la música un aliment per l'ànima i, per tant, el seu estudi té un efecte en totes les altres àrees de la vida. La música i el violí ens acompanyen en el descobriment de “qui” som i ens ajuda a aprendre a comunicar-nos amb els altres. Poso un èmfasi especial en la consciència del cos i la ment com una unitat que s’ha de respectar per tal de gaudir del procés.Per a mi cada classe, és una nova trobada al servei dels alumnes.

“ L’ensenyança musical no és el meu propòsit principal. Desitjo formar bons ciutadans i sers nobles. Si un nen escolta bona música des del dia del seu naixement, i l’aprèn a tocar ell mateix, desenvolupa sensibilitat, disciplina i paciència. Adquireix un bon cor.” S. Suzuki,

 Què és el mètode Suzuki?

Student's concert- December 2017

Student's concert- December 2017

Tal com podem llegir en aquesta cita del mateix Suzuki l’objectiu del mètode és educar persones nobles i responsable. Utilitzem la música i l’aprenentatge de l'instrument com a medi per fer créixer el caràcter de la persona.

El mètode Suzuki és utilitzat a tot el món per introduïr i desenvolupar la sensibilitat musical i la habilitat de tocar un instrument als nens. Va ser creada pel violinista japonès Shinichi Suzuki (1898-1998) a mitjans del segle XX. Ell es va adonar que tots els nens podien aprendre a fer música de la mateixa manera que aprenien la seva llengua materna.

 Els nens aprenen el seu idioma matern d’una forma natural ja que absorbeixen amb molta facilitat tot el que sona al seu voltant i tenen un gran desig d'imitació. De la mateixa manera, podem crear un entorn musical on el nen pugui estar exposat diariament a la música. d’Aquesta manera podem podem despertar l'oïda i la memòria musical i la motivació per començar a tocar l’instrument.

El paper dels pares és molt important en aquest procés: El pare o la mare assiteixen a les classes i aprenen junt amb el nen. Així poden ajudar ajudar al seu fill a crear els bons hàbits necessaris per tocar l’instrument. Per tant, el mètode és també una escola pels pares que aprenen a col·laborar amb els seus fills, a compartir el procés d’aprenentatge junts i a tenir una influència positiva en la seva educació.

L’aprenentatge musical va molt més enllà del fet de tocar l’instrument: ens ensenya a escoltar-nos els uns als altres, a desenvolupar la sensibilitat física i psíquica, a tenir constància, a treballar en equip i a comunicar-nos amb els altres.

Informació pràctica:

Tots els alumnes tenen dues classes setmanals de mitja hora: una classe individual i una classe grupal. Les dues són igualment importants ja que es treballen aspectes diferents.

Classe Individual (30-45minuts)

Durant aquestes classes, s’aprèn la tècnica bàsica: desenvolupament de l’oïda, postura i la qualitat del so són la base per tocar el violí. El professor s’enfoca cada setmana en un aspecte particular que  el pare o la mare ajuden a treballar i alhora es van reforçant aspectes treballats anteriorment.Es respecta el ritme d’aprenentatge de cada nen.

Les primeres classes del alumnes més petits són pels pares. Els nens oberven i comencen a tenir classes curtes que es van allargant fins que tenen la concentració per seguir tota la classe.

Classe grupal (30 minuts)

En les classes de grup també hi assisteixen els pares i els alumnes. Es revisa el que s’ha treballat en les classes individuals, s’aprèn a tocars junt amb altres nens. S’enfatitza el treball del respecte al grup i el joc. Observar les qualitats de cada nen els ajuda a motivar-se mútuament i a seguir progressant.

Eduard Marcet- Violin lessons.jpg

 

Lloc

Aquest primer trimestre les classes es duran a terme en diferents localitzacion entre Gràcia i l’Eixample. A partir de Novembre seran en un nou estudi situat a prop de Lesseps.

Horaris

Dilluns 16-20

Dimecres 13-20

Dijous 16-20

Classes de grup: divendres entre 17.30-19

Què s’ha de portar a les classes:

-L’instrument,

- Els llibres i una llibreta on apuntar

- Una càmera  pot ser útil per enregistrar algunes indicacions.

 

Ús del mòbil

Agraeixo que no s’utilitzin els mòbils  durant la classe excepte en els casos que sigui necessari per realitzar una grabació. Com us podeu imaginar el seu ús afecta la concentració de l’alumne i el professor. També recomano que els nens no utilitzin els dispositius els minuts que esperen abans de la classe ja que també afectarà el seu nivell de concentració

Preguntes freqüents dels pares:

Què s’ha de saber sobre l’estudi diari?

L’estudi d’un instrument es pot comparar a cuidar d’una planta: tenir cura cada dia és essencial perquè pugui créixer. Si esteu pensant en començar a tocar el violí cal tenir en compte que suposarà un treball diari. La  millor motivació per seguir amb l’estudi de l’instrument és veure els resultats que sorgeixen de la pràctica diària. Sense aquest component el progrés pot ser limitat i menys plaent. És molt important escoltar el CD tots els dies. El podem posar al despertar-nos, mentre esmorzem, mentre anem en cotxe, o mentres els nens estan jugant...Això farà possible que a partit d’un cert punt els nens aprenguin les cançons amb molta facilitat.

Quanta estona s’ha d’estudiar?

Crear l’hàbit de treball diari del pare amb el nen és més important que el temps que es dedica. Al principi 5 minuts diaris poden ser suficients i poc a poc el temps s’anirà allargant segons el progrés de l’alumne.

 

Jo no sé música/ no sóc musical/ no ser llegir música, com puc ajudar el meu fill?

Els pares vénen a les classes i aprenen les bases per tocar l’instrument i ajudar el seu fill. No és necessari haver tocat un instrument, ni saber llegir partitures ni tenir oïda musical.

A partir d’un cert veuràs que el teu fill comença a tenir una habilitat en l’instrument i el teu treball serà prendre nota dels consells del professor per tal de poder-los recordar quan practica a casa.

 

No tenim violí, on en puc comprar o llogar un?

És molt important no comprar un violí abans de començar les classes. Els pares necessiten assitència per tal de trobar la mesura adequada. A més, a les primeres classes no fem servir un violí i un arc de veritat sinó que els pares fabriquen un violí de cartró per tal de que el nen pugui aprendre la postura i altres coses bàsiques.