Back to All Events

Classes de Tècnica Alexander Barcelona


  • Técnica Alexander Barcelona- Eduard Marcet 51 Carrer de Gustavo Bécquer Barcelona, CT, 08023 Spain (map)
Tecnica Alexander Barcelona Eduard Marcet 1.JPG

Tens problemes d’esquena, coll o espatlles? Problemes posturals? Tensions o dolors crònics? Perds sovint la veu? t’estresses o et poses nerviós fàcilment? Vols realitzar les teves activitats diàries amb menys tensió i més eficàcia? T’interessa treballar la relació del cos i la ment?  Si has respost “Sí” a alguna de les preguntes aquestes classes poden ser per a tu! 

Tecnica Alexander Barcelona  Eduard Marcet 4.JPG

Què és la tècnica Alexander?


En les classes de Tècnica Alexander aprenem a fer un ús integrat del cos i la ment. Aquest aprenentatge té una influència tan en la millora de la nostra salut com en l’eficàcia i la llibertat amb les que realitzem les accions del dia a dia des de seure a treballar amb l’ordinador, tocar un instrument, practicar esport….

L’aplicació continuada de la Tècnica pot ajudar en la millora de problemes posturals, mals d’esquena, tensió de coll i espatlles, problemes de respiració, ansietat , nerviosisme, falta d’atenció…siguent l’alumne el responsable del seu propi procés de millora.


Què no és?

La tècnica Alexander no és una teràpia i el professor no és un terapeuta. El professor no busca “Curar” si no guiar l’alumne per millorar el seu sentit cinestèsic. Per tant són unes sessions educatives que poden tenir beneficis en la salut i l’estat del alumne.


A qui li pot interessar?

Els motius pels que la gent decideix estudiar la tècnica són diversos-

-Dolor: persones amb dolors o tensions cròniques, mals d’esquena, coll i espatlles, problemes posturals, afonies o problemes de veu.

-Millorar l’ eficàcia en l’acció: tocar un instrument, fer esport, yoga o meditació, seure davant de l’ordinador, parlar en públic, actuar, ballar...

-Interès en el desenvolupament personal des d’una perspectiva que considera el cos i la ment una unitat.


Què passa en una classe?

Eduard Marcet Técnica Alexander Barcelona .jpg

En una classe el professor guia amb les mans i  indicacions verbals al alumne. Moviments molt simples que repetim al llarg del dia tals com seure a una cadira, tombar-nos, agenollar-nos, caminar, respirar o parlar ens serveixen per observar els nostres hàbits i deixar-los anar.D’aquesta manera es va millorant la coordinació general i el sentit cinestèsic de l'alumne que podrà començar a aplicar-los en el seu dia a dia.

Un cop s’assimilen els principis bàsics de la tècnica en aquests moviments es pot començar a aplicar en altres activitats més complexes com: tocar un instrument, ballar, fer esport…

Cada alumne viu el procés de les classes d’una forma diferent, però sol passar que l’alumne acostumar a tenir una sensació agradable de lleugeresa, menys dolor, se senten relaxats, més atents i contents.


Quantes classes es necessiten?

Igual que l’estudi d’un instrument, d’un esport o un idioma l’aprenentatge amb la tècnica és molt àmplia. De totes formes, STAT, l’associació internacional de professors recomana unes 20-30 classes individuals per poder fer ús de la Tècnica per un mateix.


Preus de les classes (45 minuts):

1 Classe- 45 €

10 Classes- 375 (en període de 10 setmanes)

10 Classes Preu d’estudiant fins a 25 Anys- 350€ (en període de 10 setmanes)


On i quan?

Les classes es realitzen al barri de Vallcarca.

 Dimarts i dimecres pel matí a l’Escola de Música de Gràcia.

Horaris a convenir entre el professor i l’alummne.

Qui sóc?


Eduard Marcet. Sóc músic, violinista i professor. Graduat a Alexander Technique Center Amsterdam el 2013 on vaig ser professor assistent els 5 anys següents. Combino la meva activitat concertística amb la docent amb els desig de que els alumnes connectin amb el seu “ser” per tal de gaudir de tot allò que vagin aprenent i desenvolupin tot el seu potencial.

Earlier Event: August 12
Concert in Menorca with Kiev Portella
Later Event: September 28
OCM i Judith Jauregui a Vila-seca