Back to All Events

Messiah with HOC


  • Nicolaaskerk 17 Kerkstraat Baarn, UT, 3741 AJ Netherlands (map)

Margreet Rietveld Sopraan
José Scholte Alt
Falco van Loon Tenor
Bas Kuijlenburg Bas

Het koor

Concertkoor Baarn is een koor met ongeveer 75 zangers met een goede sfeer. Het verzorgen van twee mooie concerten per jaar is ons doel. De concerten vinden plaats in verschillende kerkgebouwen in Baarn en Soest. Bij de concerten werkt Concertkoor Baarn samen met (amateur)orkesten en professionele solisten. De grote klassieke koorwerken, maar ook minder bekende werken stonden in de lange geschiedenis van het koor op het programma. Concertkoor Baarn heeft een eigen geluid en voordracht, waardoor ieder concert weer een nieuwe beleving is.

De geschiedenis van Concertkoor Baarn gaat terug naar 1898. Een groepje mensen in Baarn begon in dat jaar met het zingen van klassieke muziek. Ze noemden zich ‘Halleluja’. In 1936 werd de naam gewijzigd in ‘Christelijke Oratorium Vereniging’ te Baarn en in 1995 in ‘Concertkoor Baarn’. Met een korte onderbreking wordt het koor sinds 1973 met vaardige hand geleid door dirigent Thijs Kramer.

Earlier Event: November 13
Kiekeboe
Later Event: December 4
Sinterklass concert in Teatro Munganga